Renunțând…

bbdfbfdbÎntotdeauna renunţarea aduce durere. Când inima îţi plânge este greu să-i găseşti consolarea. Uneori este necesar să o laşi până îşi vărsa tot focul. Şi asta poate dura timp. Dar, pe măsură ce te maturizezi în credinţa ajungi să accepţi realitatea aşa cum este, să poţi renunţa mai uşor…
Renunţarea produce suferinţă. Când pierzi un lucru drag suferi. Dar, cel puţin ştii că nu-l mai poţi avea pentru că l-ai pierdut. Dar când renunţi de bunăvoie este mai greu, deoarece firea pamateasca îţi şopteşte să nu faci acest pas, să ţii totul pentru tine. Nu este uşor să renunţi; să pierzi de bunăvoie este o lucrare pe care Dumnezeu ne învaţă şi care adesea se manifesta prin zdrobire”. Oricine îşi va păstra viaţa o va pierde, dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga”. (Matei 11.26) Se merită să renunţi la lucruri care ştii că L-ar dezonora pe Dumnezeu, la lucruri la care cugetul îţi spune că nu sunt după voia Sa. Da, se merită să priveşti toate aceste lucruri ca pe un nimic faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii Domnului nostru, lucruri trecătoare pe care punem adesea prea mult preţ, în locul comorii din cer care nu va pieri niciodată. Uneori este nevoie să jertfeşti lucruri de mare preţ în ochiii tăi, atunci când Dumnezeu o cere, tocmai pentru că El are în vedere ceva mai bun pentru tine, dar acel ceva nu-l poţi vedea decât prin ochiii credinţei.
Doamne, ajută-ne să putem vedea prin ochiii credinţei ceea ce Tu ai în plan pentru noi, chiar dacă omenescul din noi ne stinge speranţa deseori ! Ajută-ne să renunţăm la dorinţele noastre egoiste, la tot ceea ce Tu crezi că nu ar aduce slava Numelui Tău ! Mai bine să renunţăm acum, decât să plângem mai târziu !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s