Viața

SOLEDAD (DANNA GARCIA)... 1366.jpg

Viaţa, credem că o cunoaştem dar habar nu avem ce este.

O trăim sau ne trăieşte, sigur, nu ştim încă. Dar faptul că suntem în stare să facem orice vrem noi, sau cel puţin suntem în stare să credem asta, ne face să ne ascundem de această întrebare, falsificându-ne propria ignoranţă cu argumentul că, dacă trăim ştim ce este viaţa.

Repetăm viaţa ca o obişnuinţă sau obişnuinţa ca o viaţă.

Trăim, închipuindu-ne tot felul de lucruri şi începem astfel să credem că ştim să facem diferenţierea dintre ceea ce este adevărat şi ceea ce nu este adevărat. Faptul că ochii noştri văd, că mintea noastră gândeşte şi sufletul nostru simte ne face să trăim realitatea aceasta ca pe un fel de adevăr al vieţii.

De fapt, noi nu suntem în stare să ne trezim pentru că dormim cu ochii deschişi, iar asta ne păcăleşte uşor şi în acelaşi timp profund. Ce dacă privim, vedem, ne mişcăm şi poate trăim, când nu suntem în stare să simţim că cea mai mare parte din viaţa noastră obişnuită sau, din obişnuinţa vieţii pe care o trăim, noi stăm cu ochii minţii închişi.

Oricare ar fi răspunsul, adevărul este că noi încă ne ţinem mintea aşezată într-un întuneric total pe care îl construim cu educaţie şi chiar talent din obişnuinţele noastre ce devin pe zi ce trece singura noastră viaţa la care avem acces.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s